Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Απολογισμός της εκδήλωσης "Δώσε τέλος στη σιωπή"

Στις 9 Μάρτη καλέστηκε από την Πρωτοβουλία κατά της ομοφοβιας πανελλαδική πορεία και εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών. Η μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 1000 και πλέον ατόμων από διαφορετικές πόλεις τη Ελλάδας απέδειξε πως το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών δεν μένει αναπάντητο. Γυναίκες όλων των ηλικιών, άνδρες, παιδιά, συγκεντρωθήκαμε για να διαδηλώσουμε, να φωνάξουμε, να αντιδράσουμε, να καταγγείλουμε τη βία που υφίστανται σε όλες τις μορφές οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο Ξάνθης ήταν επίσης κατάμεστη με εισηγήσεις πολύ ενδιαφέρουσες που έβαλαν το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, κάνοντας ένα απολογισμό της απονομής δικαιοσύνης σε θέματα γυναικείας κακοποίησης, αναδεικνύοντας το ρόλο της εκπαίδευσης ως ιδεολογικού μηχανισμού της έμφυλης κυριαρχίας και της κατασκευής του φύλου, και, κυρίως, τοποθετώντας το θέμα της έμφυλης και σεξουαλικής βίας στο κοινωνικοπολιτικό του πλαίσιο…

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες, τις συλλογικότητες, την τοπική κοινωνία που συμμετείχε τόσο μαζικά σ’ αυτή τη διαδήλωση.

Οφείλουμε να απαντάμε σε κάθε μορφή βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πολιτικά με φεμινιστικό τρόπο. Διαφοροποιούμαστε από τις εκφράσεις αυτοδικίας όπως εκφράστηκαν από μια μερίδα της κοινωνίας, όμως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην αυτοάμυνα. 

Αυτός ο αγώνας δεν αποκλείει τους άνδρες, τους θέλουμε συμμάχους μας σε αυτό τον αγώνα. 

Δε μας εκφράζει ο μισανδρισμός, μία, κατά τη γνώμη μας, χοντροκομμένη εκδοχή του φεμινισμού, που κυρίως χρησιμοποιείται από τους αντιπάλους του με σκοπό τη συκοφάντηση του κινήματος.


Μαζί με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που δέχονται καταπίεση θα αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που εκφράζεται με τη μορφή του ρατσισμού, του σεξισμού και της ομοφοβίας.


Πρωτοβουλία κατά της ομοφοβίας Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου